Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplandı


2015-2017 Faaliyet Döneminin ilk Başkanlar Kurulu toplantısı 6 Şubat 2016 tarihinde federasyon genel merkezinde yapıldı.

Federasyon Genel Başkanımız, başkan yardımcılarımız ve yönetim kurulu üyeleri, üye dernek başkanlarımızın yanı sıra Dünya Çerkes Birliği yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantı oldukça yoğun ve bilgilendirici geçti.

AK Parti Milletvekili hemşerimiz Sayın Murat Alparslan ilerleyen dakikalarda toplantıya iştirak etti.
Toplumumuza hizmet için uzun mesafeler ve zorlu koşullarla bir araya gelmiş başkanlarımıza teşekkür ederek kendisinin de toplumumuza her konuda destek için hazır olduğunun altını çizdi.

Toplantının ilk bölümünde Genel Başkan Yaşar Aslankaya önümüzdeki dönemde KAFFED tarafından yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Gündemin ilk maddesi olan ‘21 Mayıs Etkinlikleri’nin lokasyonu, formatı ve mali kaynakları konusunda Başkanlar’ın görüş ve önerileri alındı. Yerelde düzenlenecek etkinliklerle ilgili fikir alışverişi yapıldı.

Anadil Çalışmaları ile ilgili Bölgelerin son durumu Başkanlar aracılığıyla aktarıldı ve gerek yaşanan sorunların çözümü gerekse tüm bölgelerde seçmeli derslerle ilgili yürütülecek kampanyalar konusunda koordineli çalışılması konusunda mutabık kalındı.

Diğer bir gündem maddesi ise ‘Mali Konular’ idi. Üye envanteri, SMS sistemi ve aidat sorununa yönelik öneriler görüşüldü.

Toplantının son bölümünde Dünya Çerkes Birliği yönetim kurulu üyeleri Rusya-Türkiye arasında yaşanan uçak krizi sonucu anavatanda oluşan sorunlar karşısında sergiledikleri tutumları ve anavatanda yaşayan soydaşlarımızın yaşadıkları problemlerin çözümüne yönelik girişimlerini örnekler vererek açıkladılar.