Kaffed, Medet Önlü suikastini TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı’na anlattı


Kafkas Dernekleri Federasyonu Medet Önlü suikastindeki ihmalleri anlatmak için meclisteki girşimlerine devam ediyor. 

Kaffed Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, Ankara Çerkes Derneği Başkanı Yinal Kozok, Kaffed YK üyesi Ömer Atalar ile Medet Önlü’nün eşi L. Eser Önlü ve kızı Zalina Önlü’den oluşan heyet, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ü ziyaret etti.

Medet Önlü suikast soruşturması sürecindeki ihmalleri aktaran heyet, davanın tüm detaylarının bulunduğu bir dosyayı de komisyon başkanına verdi.

Görüşmeye katılanlardan Ömer Atalar’ın Ajans Kafkas’a aktardığına göre, komisyon başkanı Sefer Üstün görüşme esnasında İnsan Hakları Komisyonu’nun faaliyetlerinden bahsederek mağdur hakları ile ilgili çalışmaları olduğunu hatta bu konuda Adalet Bakanlığı ile birlikte bir yasa tasarısı hazırladıklarını belirtti.  Kaffed heyeti Medet Önlü cinayeti ile ilgili komisyonun desteğini istedi. Komisyona yazılı bir başvuru yapıldığı takdirde konunun takipçisi olacaklarını belirten Üstün’den, Sakarya milletvekili olması sebebiyle soruşturmanın Sakarya ayağında da destek vermesi talep edildi. Komisyon başkanı Sefer Üstün heyetin bu talebini de olumlu karşıladı.

Kaffed heyeti ve Medet Önlü’nün ailesi, hafta başında TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na ortak yazılı başvuruda bulunacak. 

12 Ocak’ta Ankara Adalet Sarayı önünde Kaffed’in öncülük ettiği ve Kafkas diasporası örgütleri ile insan hakları derneklerinin destek verdiği bir basın açıklaması yapılmıştı.