İnşasına devam edilecek


Lego-Nakhe kapıları isimli turistik amaçlı projenin 'RF. içturizmin kalkınması' federal programı kapsamına alındığını daha önceleri de gazetemizde sizlere bildirmiştik. Bu proje Rusya genelinde hazırlanmış olan projeler arasında 67 puanla en iyi ilk onun içine girmişti.

Gerekli olan harcamaların ilk aşamasının yerine getirilmesi için federal bütçeden salınan 350 milyon Ruble Adıgeye ulaştı. Turizm-dinlence ve sağlık komplekslerini ihtiva eden tesislerin inşası için toplamda harcanması planlanan para miktarı ise 437,5 milyon ruble. Salınan paranın yanısıra tesislerin inşası için geriye kalan 87,5 milyon ruble ise bölge bütçesi tarafından temin edilecek.

Bu tesislere kendi bütçesi ile ortak olacak özel sermayeye de imkanlar sağlanacak. Temin edilecek ilave para ile Taşköprü kasabası su ve doğal gaz şebekesi inşaa edilecek.

Leğo-Nakhe Kapıları isimli proje kapsamında yapılacak tesislerde 500 kişi konaklayabilecek, 200 kişiye de iş olanağı sağlanacak.

Projenin hayata geçirilmesi için çalışanlar turizmin gelişmesi halinde halkında yaşam kalitesinin artacağını çok iyi biliyorlar. Söz konusu ettiğimiz bu büyük turizm projesi gerçekleştirildiğinde Taşköprü kasabası sakinlerinin su ve doğal gaz şebekeleri de tamamlanmış olacak.

Adıge Cumhuriyeti turizm ve Dinlence tesisleri komitesinin yaptığı açıklamada 'Böylesi tesislere dağ turizmi yapmak isteyenler memnuniyetle gelirler, onların konaklayacakları otellerinde sayısında artış görülür. Su ve doğal gaz şebekesi kasabaya çekildikten sonra ikinci aşamaya geçilecek. İkinci aşama içinse 850 milyon rublelik yatırım yapılması gerekiyor. Bu yatırımın 170 milyon Rublelik kısmının Adıgey bütçesinden salınması öngörülüyor kalanının ise merkezden temin edileceği umuluyor' deniliyor.  

Çeviri; AÇUMIJ Hilmi

Kaynak:Adygvoice.ru