Kaffed Siyasilerle Buluştu


Kaffed tarafından gerçekleştirilen “150.Yılda Çerkesler, Güncel ve Gelecek” konferansının devamı mahiyetindeki toplantıların birincisi 21 Ocak 2015 tarihinde federasyon genel merkezinde yapıldı. Çerkeslerin siyasete katılım süreci ve modellerinin ele alındığı toplantıya aktif olarak siyaset yaşamının içinde yer alan toplumumuza mensup siyasiler davet edildi.

Hep birlikte yenilen akşam yemeği sonrasında başlayan toplantıda farklı gruplara mensup siyasetçi dostlarımız, partilerin Çerkes seçmene bakış açıları, seçmen profilimiz ve siyasi partilerdeki siyaset mekanizmaları konularında bilgi verdiler ve tecrübelerini anlattılar. Çerkeslerin birey veya örgütler olarak, siyasete katılım yöntemleri ve 2015 Genel Seçimlerinde aday olma veya destekleme süreci konularındaki önerilerini paylaştılar. KAFDAV Başkanı ve Kaffed Eski Genel Başkanı Sayın Muhittin Ünal’da daha önceki seçimlerde Federasyonumuz tarafından izlenmiş aday belirleme ve seçime katılım süreçleri konularında bilgi verdi.

Oldukça samimi bir havada gerçekleşen toplantıya; Eski Başbakan Yardımcılarından Sayın Abdüllatif Şener, eski Orman Bakanı Sayın Arif Sezer, HDP Parti Meclisi üyesi Sayın Ferdane Kılıç, eski Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Sayın Turhan Yılmaz, DP'den Sayın Burhanettin Şen, Oral Büyüksarı, CHP’den Onur Şen katıldı.