Çerkes Gençleri Jame Ğawun Etkinliği ve Xase Toplantısına Katıldılar

Adığe Cumhuriyeti Toplumsal Organizasyonu Maykop Şehri Adığe Xase- Çerkes Parlamentosu’nun her hafta perşembe günü Maykop’ta gerçekleştirdiği Jame Ğawun etkinliği ve Xase toplantısına 6 Mart günü Tahtemukuay bölgesi Çerkes gençleri de katıldılar.

Xase üyeleri ve gençler birlikte şelame kızartarak insanlara ikram ettiler. Ardından dernek ofisine giderek burada bir toplantı yaptılar.

Toplantıyı yöneten Xase Başkanı Çundışho Zawurbıy, 6 ay önce derneği nasıl açtıklarından başlayarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar üzerinde durdu. Rus-Kafkas savaşının sona ermesinin 150. yılı 2014’ü “Yas Yılı” kabul ettiklerini belirten Zawurbiy, bu minvalde her hafta Jame Ğawun etkinliği düzenlediklerini ve bu yıl farklı etkinlikler de planladıklarını anlattı. Zawurbiy ayrıca, Suriye Çerkesleri için yaptıkları çalışmalara değinerek bu konuda dünya Çerkeslerinin daha aktif olmaları gerektiğinin altını çizdi ve sözü gençlere verdi.

Adığe gençleri Çerkeslerin daha çok kenetlenmeleri ve Rusya genelinde faaliyet gösterecek bir örgüt kurulması gerektiğini ifade ederek, bu konuda yaptıkları çalışmalardan bahsettiler.

Benzeri toplantıların daha sık yapılması kararı alınan toplantı sonunda Tahtemukuay gençleri, Maykop Derneğini gelecek hafta yapacakları Rus-Çerkes savaşında ölenler anısına kurban kesme ve Jame Ğewun toplantısına davet ettiler.

Cherkessia.net/Maykop
06 Mart 2014