Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği genel kurulu üzerine...


Geçen hafta sonu Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği genel kurulunda idik. Gündem maddeleri içerisinde tüzük değişikliği olan toplantı:

Çerkes saatini de epey aratan bir gecikmeyle başlanabilen dernek genel kurul öncesi yönetime aday iki liste tarafıyla dernek isim değişikliği konusunu dilimiz döndüğünce konuşma fırsatı bulduk. Olmadı...

Dernek lokalinde Maraş gençleri ile de, kısa da olsa, sohbet etme imkanımız oldu. Gençlerin sorunları var: Çalışmak, üretmek istiyorlar, ama isteklerinin törpülendiğini düşünüyorlar.

Bir genç ulusal bir günde veya ana vatandan gelen bir gurupla parktaki etkinliğe Çerkes bayrağını götürmek istemesine karşı çıkıldığını söylüyor...

Hatta gençlere "bu kimin projesi'' suçlaması bile getirmişler...

Az sayıda Thamade'nin, çok sayıda yaşlının, iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar kadın ve gencin doldurduğu salonda, prosedür konuşmaları sonrası Başkanlara da söz verilip, söz bana gelince:

Çerkesleşme'nin, gençlere fırsat verilmesinin, Çerkes halkının ismiyle kurumsallaşmasının gerektiğini; Maraş'ta Dağıstanlıların ve Çeçenlerin kendi isimleriyle derneklerini açtıklarını, bizim de bir an önce ulusal kimliğimizle örgütlenmemiz gerektiğini anlattım.

70'li 80 li yaştakilere kongrelere müdahil olmamalarını, hata yapacak olsalar dahi, işleri gençlere bırakıp bir an önce Umre ve Hacca gitmelerini, torunlarını sevmelerini naçizane tavsiye ettim...

Dernek yönetimine talip iki listenin kazananı da kaybedeni de olmadığı gibi, emeklerinden dolayı Bekir Sami Yavuz ve İsa Elagöz'ün ekiplerini de tebrik ederim.

Reyhanlı Çerkes Derneği-Adığe Khase Başkanı
Pihava Uğur

facebook.com