Samsun: Çerkesler 'Haluj Gecesi'nde buluştu


Samsun'da yaşayan Çerkes vatandaşlar geleneksel Haluj Gecesi'nde bir araya geldi.

50'nci yılını kutlayan Samsun Çerkes Derneği'nin Başkanı Sedat Uygun, "Bu gecede olduğu gibi Samsun Çerkeslerinin her zaman bir arada olmasını istiyoruz" dedi.

Samsun'da yaşayan Çerkesler, Samsun Çerkes Derneği'nin düzenlediği geleneksel Haluj Gecesi'nde bir araya geldi. Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'ndeki gecede sunulan halk dansları gösterisi, davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Davetlilere, Çerkeslere özgü bir yemek olan haluj ikram edildi. Geceye, Şahinoğlu Koleji Genel Müdürü Sezen Kılınç da katıldı.

GECEYE GENİŞ KATILIM

Geniş bir katılımın olduğu Haluj Gecesi, açılış düğünü ile başlarken, daha sonra Dernek Başkanı Sedat Uygun davetlilere hitap etti. Derneğin kuruluşunun 50'nci yılı olması nedeniyle bu yılın kendileri açısından önemine değinen Uygun, "Bu akşam bütün derneklerimizle Çerkesler olarak hep bir aradayız. Biz bu gecede olduğu gibi Samsun Çerkeslerinin her zaman bir arada olmasını istiyoruz. Bu geceye katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler bu akşam olduğu gibi, birlikteliğimizi her zaman görmeliyiz. Dil öğrenimi ve kültürel etkinliklerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunlara sizlerin de katılımını önemle rica ediyorum" diye konuştu.

Ardından çekiliş ve açık artırma gerçekleştirilirken, daha sonra yapılan kapanış düğünü ile gece son buldu.

Barış BUDANOĞLU