Kafkasya’ya gelen turist sayısı arttı


2015 senesinde tüm Kafkasya’da turist sayısında artış görüldü.

Kuzey Kafkasya İşleri Bakanlığı basın sözcülüğünün yaptığı açıklamaya göre, 5 Ocak’ta Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev başkanlığında yapılan iç turizmin gelişim konuları toplantısındaki katılımcıların belirttiğine göre, iç turizm piyasasındaki durum oldukça olumlu.

Kafkasya’nın tüm bölgelerinde, iç turizmde gelişim görülüyor. En çok turist çeken bölge, Karaçay-Çerkes oldu. 2015’in ilk dokuz ayında bu cumhuriyete gelen turist sayısı yüzde 40 arttı ve 800 bin kişiye ulaştı.

2015’de Çeçenya’ya yaklaşık 60 bin turist geldi, İnguşetya’ya ise 25 bin. Kafkasya’da turist sayısında 2014’e göre artış yüzde 18 oldu.

RF Kültür Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, ileride daha fazla rakamlara ulaşılması için tatil yerlerinde modernizasyon gerekiyor.

Medvedev, “Özellikle Stavropol Kray’da iyileştirme çalışmalarına önem verilmesi gerekiyor. Bu iyileştirmeler için, tüm turizm komplekslerinde revizyon yapılıp, eksikliklerin bildirilmesi gerekiyor. Böylece federal programlar çerçevesinde finansal yardım yapılabilir” dedi.

Regnum haber ajansının verdiği bilgilere göre, 2015’de Kafkasya’ya yaklaşık üç milyon turist geldi. En yüksek rakamlar, Karaçay-Çerkes, Dağıstan ve Stavropol’da görüldü.

Kuzey Kafkasya Federal Bölge Turizm Koordinasyon Konseyi Başkanı Stanislav Aristov, “2015’de Kafkasya’yı ziyaret eden turist sayısındaki büyüme ortalama olarak yüzde 18. Bu rakam bazı bölgelerde yüzde 30’a ulaştı” açıklamasında bulundu.