Adıgey Üniversitesi Tek Taraflı Olarak Turkiye’deki Okullarla Olan Anlaşmalarını Durdurdu


Rusya Federasyonu ve Türkiye arasında ki Mevcut siyasi kriz göz önüne alınarak, Adıgey Devlet Üniversitesince Türkiyedeki bazı Üniversitelerle olan işbirliği anlaşmaları tek taraflı olarak durduruldu. 

yuga.ru, 27 Kasım 2015

Rusya Federasyonu ve Türkiye arasında ki Mevcut siyasi kriz gözönüne alınarak Adıgey Devlet Ünüversitesince Türkiyedeki bazı Üniversitelerle olan işbirliği anlaşmaları tek taraflı olarak durduruldu.

Bu konudaki açıklama üniversitenin basın servisince 27 Kasım’da yapıldı. Yapılan açıklamaya göre anlaşmaların durdurulduğu Üniversiteler Şunlar;

-Akdeniz Üniversitesi(Antalya)

-İstanbul Ticaret Üniversitesi

-Düzce Üniversitesi

-Afyon Kocatepe Üniversitesi

Ayrıca alınan bu karar gereğince Düzce Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan Prof. M.N. Haçemizova, Doçent Dr.R.N.Doleva ve Doçent Dr. S.G.Şalahova’da geri çağrılmışlardır.

Hatırlayacak olursak, Adıgey Cumhuriyeti ile Türkiye arasında yıllara dayanan bir dostluk köprüsü kurulmuş bunun sonuçlarından birisi olarak da ayrıca Türkiye Suriye sınırına yakın bir şehir olan Gaziantep şehri ile de kardeş şehir olunmuştu. Bu konuyla ilgili olarak ise resmi makamlarca bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: yuga.ru

Çeviri: Кушу Ф.