Kokov: “Zor durumda olanlara yardım etmeliyiz”


Kabardey-Balkar Başkanı Yuri Kokov, sosyo-ekonomik gelişim programlarının başarısı ve Rusya devlet başkanının Mayıs talimatlarının hayata geçirilmesiyle ilgili gözlem konseyinin olağan toplantısını yürüttü.

Toplantıya Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Federal Baş Müfettişi V. A. Kanunnikov, Kabardey-Balkar Parlamento Başkanı T. B. Yegorov, Başbakan A. T. Musukov, bakanlar, müdürler ve belediye başkanları katıldı.

Kabardey-Balkar Başbakan Birinci Yardımcısı M. A. Dadov, Sağlık Bakanı Yardımcısı A. J. Kaufov’un raporlarında vatandaşların harabe konutlardan başka yerlere taşınmaları ve üç ve üzeri çocuğu olanların konut şartlarının iyileştirilmesi konusundaki çalışmaların sonuçları hakkında bilgi verdi . İmtiyaz kategorisindeki vatandaşlara ilaç temini, kalifiye sağlık personelinin hazırlanması ve “Mahalli doktor” programının hayata geçirilmesi konularına özel önem verildi.

Sağlık bakanlığı bilgilerine göre, son zamanlarda ilçe hastaneleri ve köy polikliniklerinde 223 genç uzman istihdam edildi, ama bu konuda çalışma henüz bitmedi, devam edecek.

Kabardey-Balkar haber ajansının verdiği bilgilere göre, 2015’de imtiyaz kategorisindeki vatandaşların ilaç temini için ayrılan para 403 milyon ruble idi. Kabardey-Balkar başkanının belirttiğine göre, ilaçların alımı ve dağıtımı konusundaki mevcut sistem yeterli değil ve geliştirilmesi gerekiyor.

Çok çocuklu ailelerin desteklenmesi konusunda Kokov, bu amaç için 600’den fazla arsa ayrılmışken sadece 49’ununun dağıtılmış olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti. Kokov, “Bu insanlar zor durumdalar ve daha da zor durumda olanlar var. Bizim onlara yardımcı olmamız gerekir” dedi.