Avrupa’nın en büyük tarım kompleksi Kabardey-Balkar’da


Avrupa’nın en büyük tarım kompleksi olan Prohladnıi 22 Temmuz’da Kabardey-Balkar’da açıldı. Yeni tarım kompleksi yılda 75 bin tona kadar taze sebze üretimi yapacak.

Açılış törenine Kabardey-Balkar Devlet Başkanı Yuri Kokov ve RF Kuzey Kafkasya İşleri Bakanı Lev Kuznetsov katıldı.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Prohladnıi bölgesi Lesnoye köyünde kurulan kompleksin inşaatı bir yıl sürdü. Üç buçuk milyar ruble harcanarak kurulan komplekste yetiştirme, korunma, işlenme, paketlenme ve satılma işlemlerinin hepsi yapılabiliyor.

Tarım kompleksinin yılda 75 tona kadar taze sebze üretimi yapacağı hesaplanıyor. Açılış töreninde yapılan konuşmaya göre kompleks yakın bir zamanda faaliyete geçecek. Komplekste 400 kadar uzman çalışacak.

Regnum Haber Ajansı’nın daha önceden açıkladığına göre, ithal malların yerine kullanılacak yerli malların üretimini arttırmayı amaçlayan program dahilinde Kabardey-Balkar’da 18 proje daha hayata geçirilecek. Bu projelerin hayata geçirilmesi için 50 milyar ruble harcanacak.

2014 rakamlarına göre Kabardey-Balkar, salatalık üretiminde Rusya lideri. Bu sene 94,6 bin ton salatalık toplandı. 2015’in ilk altı ayında Kabardey-Balkar’da 9,7 milyar rublelik tarım ürünü üretildi.