Estonya Parlamentosundan Çerkesya Aktivistlerine Davet


Bilindiği gibi 11 Mayıs 2015 tarihinde dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Çerkes aktivistlerin ortak imzası ile Estonya Parlamentosuna Çerkes Soykırımı başvurusu yapılmıştı. 
         
Bilindiği gibi 11 Mayıs 2015 tarihinde dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Çerkes aktivistlerin ortak imzası ile Estonya Parlamentosuna Çerkes Soykırımı başvurusu yapılmıştı. http://circassiatimesturkish.blogspot.com/2015/05/estonyaya-cerkes-soykrmn-tanmas-icin.html

28 Mayıs 2015 tarihinde Estonya Parlamentosu Dış İşleri Komisyonundan Çerkesya Yurtseverleri eş sözcüsü Dr. Karden Murat Yıldırım’a bir davet yazısı gelmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Davet yazısı şöyledir; 

Sevgili Bay Karden Murat Yıldırım, 11 Mayıs, 2015'te gönderdiğiniz mektubunuz için teşekkür ederiz. Estonya Parlamentosu Dışişleri Komisyonu, mektubu bir komisyon toplantısında görüştü ve konu hakkında daha fazla bilgi almaya karar verdi.

Bu nedenle Estonya Parlamentosu Dış İşleri Komisyonu Başkanı adına, temsilcilerinizi, Estonya Parlamentosu temsilcileri ile müsait olduğunuz bir zamanda görüşme yapmak için davet ediyorum.

Saygılarımla.

Birgit Keerd-Leppil

Müsteşar, Sekreterlik Müdürü

Dışişleri Komisyonu

Riigikogu, Estonya Parlamentosu