Aslan Beşto: 21 Mayıs ile ilgili provokasyonlara dikkat!


Kabardey Kongresi lideri Aslan Beşto, Kabardey-Balkar’da 21 Mayıs anma gününün iptal edileceğine ilişkin sosyal medyada yer alan haberlere itibar edilmemesini istedi.  

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Kabardey-Balkar devlet başkanlığı genel sekreteri Vladimir Bitokov’un ülke hükümetine 21 Mayıs anma gününün iptaliyle ilgili bir projeyi incelenmek üzere sunduğu açıklaması dolaşmaya başladı.

Kabardey Kongresi hareketi lideri Aslan Beşto, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve bu ve benzer provokasyon girişimlerine itibar edilmemesini istedi. Beşto açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu açıklama kesinlikle gerçek değil. Bu girişimin, 21 Mayıs anma günü programları konusunda devlet ve sivil toplum arasındaki uzlaşmayı zedelemeye yönelik olduğunu tahmin ediyorum. Bitokov ya da başka bir yetkili asla böyle bir açıklama yapmadı. Gizli kaynakların ilanları ve açıklamalarına daha dikkatli yaklaşılmalı. 21 Mayıs için, ilgili devlet kurumları ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla organizasyon komitesinin toplantısı yapıldı. Programla ilgili uzlaşma sağlandı. Herkesten Xabze’ye yaraşır biçimde programlara katılmasını rica ediyorum”.