Çerkes Bayrağı günü cumhuriyetimizde 25 Nisan tarihinde ilk defa resmi olarak kutlanacak


Çerkes Bayrağı günü cumhuriyetimizde 25 Nisan tarihinde ilk defa resmi olarak kutlanacak. Mıyekuape'de bu etkinliklerin nasıl yapılacağına dair bir toplantı düzenlendi.

Adıge Cumhuriyeti ulusal işler, yurtdışında yaşayan soydaşlar ve basından sorumlu komite başkanı Şhalaho Asker toplantıyı yönetti. Onun da belirttiğine göre hükümete bağlı memurlar, okullar, sivil toplum kuruluşları bayram kutlamalarına aktif olarak katılacaklar.

Toplantıda AC. Eğitim ve Bilim Bakan yardımcısı Mahmut Karataban, AC. Kültür bakanlığı kısım amiresi Şevcen Bele, Mıyekuape Belediyesi İdari İşler Kültür Dairesi müdüresi Tsey Roza, AC Akademik dans ansamblesi Nalmes'in direktörü Baste Azemet, sanatsal idarecisi Hocaye Aslan, Cumhuriyetimiz toplumsal hareketi 'Adıge Xase'  kültür komitesi başkanı Şhaptleko Ğuçıps ve onun yardımcısı Boleko Aslan da konuştular.

Konuşmalarında bu bayramın toplumsal ve politik bağlamda büyük önemi olduğunu belirttiler. Adıgeyde Bayram resmi standartlara uygun şekilde ayrıntılı olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca Rusyanın farklı bölgelerinde ve yurt dışında yaşayan soydaşlarımızda Çerkes Bayrağı gününü kutlayacaklar.

Cumhuriyetimiz okulları, kültür sarayları, dinlence parkları ve kütüphanelerde etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinlikler için rayonlardan çok sayıda insan geleceğini düşünüyoruz. Mıyekuape'nin çeşitli yerlerinde konserler verilecek. 25 Nisan günü akşamına doğru kent merkez parkından Kızıl ekim caddesi üzerinde yürüyüş olacak. Filarmonide de bayram konseri organize etmeyi düşünüyorlar. Devlet akademik dans ansamblesi Nalmes te tiyatralize edilmiş bir gösteri sunacak.

Bayram kutlamalarında süvarilerde yer alacak, pek çok kişide etkinliklere Çerkes Milli kıyafetleri ile katılacak, Çerkes bayrağını etkinliklerde dalgalandıracaklar. Gazetelerde Çerkes bayrağını konu edilen yazılar yayınlanacak, televizyon ve radyolarda da bu konuda programlar yapılacak.

Kutlamaların ilgi çekici olacağına güveniyoruz. Gazetemiz okuyucuları ve milli bilinç konusunda hassas olan kişilere kutlamaların ön hazırlıklarına iştirak etmeleri çağrısında bulunuyoruz.

YEMT'ITL Nurbıy

Fotoğrafta; Çerkes Bayrağı günü kutlamaları organizasyon heyetinin birinci toplantısı

Çeviri; AÇUMIJ Hilmi