Kayseri’de Anadil Eğitimi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor


KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, Yönetim Kurulu üyeleri Recami Bursa ve Haşim Polat, Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof.Dr.İlhan Öztürk,  Adigece eğitimi veren Öğretmenlerimiz ve Kayseri Kafkas Derneği yöneticileri katılımıyla, 2 Ocak 2015 Cumartesi günü Kayseri Yemek Evi’nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, Adigece seçmeli ders sınıfları ile ilgili genel durum değerlendirmesi yapıldı, fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının başında Kayseri’de açılan Adigece seçmeli ders sınıfları hakkında bilgi veren Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Mutlu Akkaya, şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli ders tercihlerinin başlatılacağını belirterek, mevcut sayının istenilen seviyede olmadığını, MEB tarafından ders kitaplarının bastırılabilmesi için Türkiye genelinde en az 500 kişinin dersi tercih etmesinin önemini ve bu sayının önümüzdeki dönem artması gerektiğini vurguladı.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, dilimizin ve kültürümüzün korunması için öncelikle çocuklarımızın dilimize, kültürümüze ve folklorumuza aşina bir şekilde yetiştirilmesinin önemini vurguladı. Derneklerimizde bunun için gerekli ve uygun ortamın sunulması gerektiğini dile getiren Nergis, gerek derneklerimizin faaliyetleri sırasında karşılaşacakları sorunların çözümü ile sair ihtiyaçlarının giderilmesi, gerekse seçmeli ders sınıfları ile ilgili olarak karşılaşılan problemlerin çözümü için her türlü yardım ve desteğe hazır olduğunu belirtti.

Ardından KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak ana dil eğitimine son derece önem verdiklerini, federasyonun faaliyetlerinde ağırlığın bu konuya verildiğini, ellerinden gelen her konuda yardımcı olacaklarını, Kayseri’nin ana dil eğitiminde gösterdiği başarıyı her ortamda örnek olarak dile getirdiklerini ve bununla gurur duyduklarını söyledi.

Devamında Erciyes Üniversitesinde açılan fakat eğitime bir türlü başlayamayan Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü ile ilgili söz alan Prof. Dr. İlhan Öztürk, bölümle ilgili bugüne kadar gelişen olaylardan ve bölümün son durumundan bahsetti.

Kaynak: Kayseri Kafkas Derneği