Kaberdey Balkar Cumhuriyeti Milletvekili Öldürüldü

KBC Parlamenteri Hadis Bottaev  

KBC de vahşi bir cinayet işlendi. Nalçik yakınlarındaki bir yerleşim biriminde Cumhuriyet Parlamentosunda da milletvekili olan Hadis Bottaev hunhar bir cinayete kurban gitti.

Parlamenter, 5 Aralık gecesi bilinmeyen kişilerce kendi evinde vurularak öldürüldü. Verilen bilgilere göre meçhul kişiler Nalçik yakınlarındaki Hasanya Kasabasında Bottaev in annesiyle yaşamış olduğu eve camdan girerek Bottaevin başına ateş ederek kaçtılar. Cesedi annesi tarafından bulundu ve hemen ambulans çağrıldı ancak ambulans gelene kadar Bottaev ölmüş olduğu belirtildi. 

KBC nden lınan bilgilere göre Hadis Bottaev Cumhuriyette iyi ve çok ünlü bir Cerrah olarak biliniyordu. Uzun yıllar Nalçikde 2 nolu hastanenin başhekimliğini yapmıştı.2014 yılı sonbaharında Cumhuriyet Parlamentosuna milletvekili olarak seçilmişti. Milletvekilinin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak hemen geniş bir soruşturma başlatıldı. Diğer taraftan da olayın failleri aranmaya devam etmekte. Cinayet ile ilgili farklı sebepler üzerinde duruluyor. Bu sebeplerden birisi olarak da cinayetin onun iş yaşamıyla da ilgili olabileceği söyleniyor.

Hadis Bottaev 1957 yılında Sovyetler Birliği döneminde Kırgızistan Cumhuriyeti Issık kulskay bölgesinde doğmuş olup aslen Balkar kökenliydi. KBC üniversitesi mezunu olup halen Tek Rusya Partisinden KBC parlamentosunda milletvekiliydi.

Haber : Aleksey Drobotov


Çeviri    : Кушу Ф.