Nalçik’te gurbetçiler için yaz kampı


Kabardey-Balkar Cumhuriyeti başkenti Nalçik’te bulunan “Armut ağacı” sanatoryumunda, Kabardey-Balkar dışında yaşayan genç vatandaşları için sağlık ve eğitim kampı başladı.

Kabardey-Balkar Milli İşler ve Sivil Toplum Kuruluşları ile koordinasyon idaresi başkanı Anzor Kuraşinov, Kabardey Balkar haber ajansına yaptığı açıklamada, “Bu yıl kamp tek seferlik yapılacak. Ama bu sene geçen senelerden daha fazla misafirimiz var; Türkiye, Ürdün ve Kuzey Osetya’dan 92 kız ve erkek çocuk. Kampımıza Kuzey Osetya’dan Mozdok Kabardeyleri katılacak. Türkiye’den 18 Balkar ve Ürdün’den bir grup geldi bile” dedi.


Kuraşinov’un belirttiğine göre, kampta Kabardey-Balkar halklarının konuştuğu dillerin öğretimi uzmanlar tarafından yapılacak.

Kuraşinov “Bu sebeple, Ürdün ve Türkiye’den Kabardey-Balkar’daki kampa katılacakları seçen kuruluşlardan, temel seviyede bir dil bilgisine sahip olanları seçmelerini rica ettik. Dil eğitimi dışında gençleri günlük geziler, kültürel programlar ve Kabardey-Balkar yaşamıyla tanışmalarına imkan verecek programlar bekliyor” dedi.

Evvelden beri yapılagelen kamp, Kuraşinov’un belirttiğine göre, diasporadaki yurttaşların desteğiyle gerçekleştiriliyor.

“Birbirimizi daha yakından tanımamız lazım. İsteğimiz ve cumhuriyetimizin politikası budur” diyen Kuraşinov, misafirlerin sanatoryumda yapılan konserle karşılandığını kaydetti.

Armut ağacı sanatoryumundaki kamp 14 gün sürecek.

ajanskafkas.com