CHP Adayı, Çerkeslerle Yaptığı Toplantıyı Terk Etti

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Efkan Bolaç, İstanbul Kafkas Derneği’nde düzenlenen söyleşide kendisine sorulan sorulara kızınca toplantıyı terk etti.

Demokratik Çerkes Hareketi'nin İstanbul Kasfkas Derneği'nin Üsküdar Bağlarbaşı'ndaki lokalinde düzenlediği "7 Haziran Seçimleri" konulu söyleşiye CHP İstanbul 3.Bölge 12. Sıra Milletvekili Adayı Efkan Bolaç, Birleşik Haziran Hareketi Temsilcisi ve ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, HDP Bursa 2. Sıra Milletvekili Adayı Metin Kılıç ve İstanbul 1. Bölge Bağımsız Adayı Yalçın Karadaş katıldı.

CHP’li adaylara ’20 dakika’ önerisi

CHP adayı Efkan Bolaç ve HDP adayı Metin Kılıç, birinci bölümde Türkiye'nin genel durumu ve 7 Haziran seçimlerinde partilerinin politikaları konusunda bilgi verirken, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise ÖDP'nin seçimlere katılmama, Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) seçimlerde tarafsız kalma kararının gerekçesini anlattı.

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Adayı Yalçın Karadaş ise "Ben semtin 'Çerkes Yalçın'ı olarak hem Çerkes toplumumun temel taleplerini dile getireceğim, hem de emekçilerin, ezilenlerin ve tüm hak arayanların Meclis'teki bağımsız sesi olacağım" dedi.

'Sizden oy istemeye gelmedim' dedi salonu terk etti

Birleşik Haziran Hareketi Temsilcisi ve ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş'ın bir başka programa katılmak için erkenden ayrılmak zorunda kaldığı toplantıda, CHP adayı Efkan Bolaç soru-cevap bölümünde gelen sorulara sinirlenince salonu terk etti.

Bolaç, salondaki bir katılımcının 'Partiniz iktidara gelirse ekonomi bakanı Kemal Derviş olacak. Bu durumda emekten yana politika üretmeniz mümkün mü?' sorusu üzerine ise "Evet CHP neo-liberal bir partidir. 'CHP iktidar olursa devrim olacak' demiyorum. Ancak CHP iktidarında AKP'nin daralttığı yaşam alanları genişleyecektir" dedi.

Bir başka katılımcının ise 'Sol içindeki tartışmalar değerli tartışmalardır. Ancak burası bir Kafkas Derneği ve gerek partinizin gerekse sizin etnik kimlikler ve Çerkesler konusundaki politikalarınız nedir' şeklindeki soruya 'Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz. Sınıf siyasetinden yanayız' diye yanıt verdi.  Ancak Kafkas Derneği üyeleri, CHP'nin ve diğer adayların da Çerkeslerin talepleri konusundaki görüşlerini daha açık şekilde dile getirmelerini isteyince katılımcıları 'Milliyetçilik' yapmakla suçlayan Efkan Bolaç, söyleşi devam ederken salonu terk etti.

Bolaç, kendisine soruyu yönelten katılımcının 'Sandığa gidecek olan sizsiniz, oy verecek olan bizleriz. Ancak siz bizi ikna etmek yerine, bizim milliyetçi olmadığımız konusunda sizi ikna etmemizi istiyorsunuz' diyerek kendisine tepki göstermesi üzerine "Ben sizden oy istemeye gelmedim, oyunuzu da istemiyorum" diyerek salonu terk etti.

Efkan Bolaç'ın toplantıyı terk etmesine tepki gösteren Bağımsız Aday Yalçın Karadaş, "Bu tepeden bakmacı Kemalist tavrı kınıyorum. Türk solu bu hastalıktan maalesef kurtulamadı. Çekes toplumunu konuğunu nasıl ağırlayacağını bilir. Ama gelen konuğun da  ev sahiplerine hakaret etme hakkı yoktur" dedi.

Söyleşi, HDP Adayı Metin Kılıç ve Yalçın Karadaş'ın konuşmaları ile bir süre daha devam ettikten sona sona erdi.

Kaynak: ohaber.com

cerkesyayurtseverleri.com