Hermes'ten Çerkes eşarbı

Moda dünyasının önde gelen markalarından Hermes, tasarımında Çerkes motifleri ve Çerkes kültüründen öğelerin kullanıldığı bir eşarp üretti.


Hermes'in  2015 ilkbahar koleksiyonunun parçası olan eşarp, moda evi tasarımcılarının 2012 yılındaki Nalçik ziyaretinin ürünü oldu. Ünlü moda evinin sitesinde Çerkes eşarbı şu ifadelerle tanıtılıyor:

"Doğu ve Batı arasında, Hazar ve Karadeniz arasında 1,200 kilometre boyunca bir dağ silsilesi uzanır: Kafkasya, kadim mitler kaynağı, ateşi çalan Prometheus'un tanrılar kralı Zeus tarafından cezalandırıldığı yer. Yüce dağlar, ormanlar, derin vadiler ve çorak düzlüklerle dolu manzaranın bağrında, yeryüzünün en fazla nüfus çeşitliliğine sahip parçalarından biri olan bu yerde hayat zorludur. Kuzeyde, Kafkasya'nın, Rusya'nın ve bütün Avrupa'nın zirvesi olan Elbrus'un 5,642 metreye kadar yükseldiği yerde, Kabardey-Balkar Cumhuriyetinde, alımlı görünüşleri, sert ve mağrur edaları ve şecaatleriyle göze çarpan Çerkesler yaşar. Kadınların bu anaerkil toplumda ayrıcalıklı bir yeri vardır. Eskiden, zengin kuşamlı erkekler ve kadınlar birlikte, zorlu yolculuklara alışkın dayanıklı ve çevik Kabardey atlarıyla yola çıkarlardı, erkekler Çerkeskaları, kadınlar ince işlemeli gömleklerini açıkta bırakan elbiseleriyle. Her erkek üzerinde gümüş barutluklar taşırdı ve her bir kadın zarif bir hançer... Annie Faivre'nin tasarımı onların kültürüne sunulmuş bir armağandır."

Fransız moda evinin “Kafkasya şövalyeleri” adıyla koleksiyonuna eklediği eşarplar 12 farklı renk ve 90x90 ile 36x36 ebat seçenekleriyle sunuluyor: Cavaliers du Caucase

Ajans Kafkas