Anavatan Üniversitelerinde Eğitimi Görmek İsteyenlerin Dikkatine


2015-2016 Öğretim Yılında Anavatanımızda burslu olarak üniversite eğitimi almak isteyen lise son sınıf öğrencisi veya mezun olmuş kardeşlerimizin 13 Şubat tarihine kadar gerekli evrakları hazırlayarak Federasyonumuza ulaştırması gerekmektedir.
Rusya Federasyonu yasalarına göre üniversite eğitimi almak isteyenlerin gerekli müracaatları Şubat ayında yapılmaktadır. Öğrenci gönderme işlemlerine Rusya Federal Ajansı – Rossotrudniçestvo aracılık etmektedir. Belirtilen tarihe kadar ulaştırılan evraklar, gerekli kontroller yapıldıktan sonra ilgili kuruma Federasyonumuz tarafından teslim edilecektir.
Bu sistemden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz dilerlerse Türkiye üniversite eğitim sistemi takvimine göre hazırlıklarına devam edebileceklerdir.
Detaylı bilgi almak isteyen öğrencilerimizin öncelikle Federasyonumuzu araması rica olunur. Telefon:  0 312 222 85 89 - 223 40 62
Kamuoyumuzun bilgisine sunulur.
Kafkas Dernekleri Federasyonu

Aday öğrenciler tarafından hazırlamaları gereken evraklar aşağıdaki gibidir:
 1- Lise diploması veya mezuniyet belgesi (Apostilli)
Öncelikli olarak orijinal lise diplomasının arkası diplomanın alındığı ilin Valilik ya da Kaymakamlığı’na apostil ettirilecektir. Diploma ve apostili yeminli tercüme bürosunda Rusçaya 2 nüsha olarak tercüme ettirildikten sonra notere tasdik ettirilecektir. Bir nüshası noter de kalacak olan diplomanın tasdikli kopyası denklik durumunun incelenmesi için üniversiteye gönderilmek üzere Federasyonumuza gönderilecek, diplomanın aslı  ise öğrenci tarafından üniversiteye götürülecektir.
2- Dört yıllık lise notları (Transkript-Apostilli)
Mezun olunan okuldan alınacak transkript (Lise 1,2,3,4 notları) önce Valilik ya da Kaymakamlıkta apostil ettirilecek. Daha sonra transkript ve apostili yeminli tercüme bürosunda Rusçaya 2 nüsha olarak tercüme ettirildikten sonra notere tasdik ettirilecektir. Bir nüshası noter de kalacak olan Transkript’in tasdikli kopyası denklik durumunun incelenmesi için üniversiteye gönderilmek üzere Federasyonumuza gönderilecek, Transkript’in aslı öğrenci tarafından üniversiteye götürülecektir.
Not: Lise son sınıf öğrencileri söz konusu belgeyi “son sınıf birinci dönemi” için alacaktır.
3- Pasaport (yeni verilen çipli kırmızı pasaport 5 veya 10 yıllık)
4- Pasaport Fotokopisi (Rusça Tercümeli ve Noter Onaylı).
5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Rusça Tercümeli ve Noter Onaylı).
6- Sağlık Raporu (Rusça Tercümeli ve Noter Onaylı).
7- AIDS raporu (Rusça Tercümeli ve Noter Onaylı).
8- 10 adet vesikalık fotoğraf (3х4)

Fotoğraflı ve imzalı boş müracaat formu (Rusça) için tıklayınız.
Üniversite bölüm kodları (Rusça) kılavuzu için buraya tıklayınız.