Adıgey ve Krasnodar’da yaşayan müslümanlar terörist eylemde bulunanları kınıyorlar

Adıgey Cumhuriyeti ve Krasnodar Eyaleti müslümanları müftüsü Karden Askerbı


Adıgey Cumhuriyeti ve  Krasnodar Eyaleti müslümanları müftülüğü Pariste gerçekleştirilen terörist eylem sonucu hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileyerek suçluların eylemlerini kınadı.

Yuga.Ru haber ajansının bildirdiğine göre 7 Ocak günü sabah saatlerinde islamist üç kişinin Fransız dergisi 'Charlie Hebdo' ya bulundukları terörist saldırıda 10 gazeteci ve iki polis yaşamını yitirdi. Bu eylemi söz konusu derginin kapağında Peygamber Muhammed'in karikatürünü yayınladığı için yaptıkları varsayılıyor.

Adıgey Cumhuriyeti ve Krasnodar Eyaleti müslümanları müftüsü Karden Askerbıy'in belirttiğine göre cumhuriyet ve eyalette yaşayan müslümanlar her türlü aşırılıkçı, ırk ayrımcısı ve terörizm içeren eylemi kınıyor ve bu türdeki eylemlerin islam dini ile hiç bir şekilde örtüşmediğini söyledi.

«'Charlie Hebdo' dergisinde yapılan terörist eylemi gerçekleştirenleri suçlu görüyoruz. İslam dini adına gerek terörizm gerek başka suçların işlenmesini de onaylamıyoruz. Hiç bir din insan öldürmeye davet edici değildir, bunun yanısıra İslam dininin kutsal değerlerinin de aşağılanmamasını arzuluyoruz.» dedi.

Müftü Adıgey devlet idareci-yöneticilerinin, toplumsal organizasyonların, dini kuruluşların insanların arasında anlaşı ve hoşgörünün olması yönünde çalıştıklarını belirtti. Adıgey ve Krasnodar eyaletinde görev yapan imamlar için üç ayda bir kurslar düzenleniyor. Müftülük dini işlerin ve uygulamaların normlara uygun olması yönünde çalışıyor. Müslümanların davranışlarında adıge xabzesini de gözetmelerinin gerekliliğinden yola çıkarak sorunların üzerine gidiyor. Ocak ayının sonlarında cuma imamları  ve  hocalar için olağan kurs düzenlenecek.

Çeviri; AÇUMIJ Hilmi