Türkiye’de yaşayan Çerkezlerden teröre tepki


Türkiye’de yaşayan Çerkezler, Şehitler Tepesi’ni ziyaret ederek hain terör saldırısına tepki gösterdi.

Beşiktaş’ta terör saldırısının yaşandığı Şehitler Tepesi’ne toplumun her kesiminden ziyaretler devam ediyor. Çerkes Dernekler Federasyonu üyeleri, patlamanın gerçekleştiği Şehitler Tepesi’ne gelerek 44 kişinin şehit olduğu hain saldırıya tepki gösterdi. Teröre tepki yürüyüşüne Çerkes Dernekler Federasyonu Başkanı Nusret Baş ve çok sayıda Çerkez vatandaş katıldı. Ellerinde bayraklarla yürüyen grup, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları attı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da kalabalığa eşlik etti.

Açıklama yapan Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Yılmaz Dönmez, “Son günlerde artarak ülkemizin muhtelif illerinde meydana gelen insanlık dışı terör saldırılarından dolayı milletçe çok derin üzüntü içindeyiz. Bu hain saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve masum sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet , yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlere hem güvenlik güçlerimiz hem de halkımız sağduyusuyla en güzel cevabı verecektir” dedi.

Dönmez, “Vatanımızı huzur ve istikrarımızı hedef alan bu menfur olaylar aziz milletimizin sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, bizi istikametimizden saptıramayacaktır. Unutulmamalıdır ki en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Biz Çerkesler, vatanımızı, huzurumuzu, istikrarımızı, umutlarımızı ve çocuklarımızı asla teröre teslim etmeyeceğiz. Terörün oluşturmak istediği umutsuzluğa ve kaos ortamına müsaade etmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından teröre karşı ilan edilen milli seferberlik çağrısında üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi, her zaman milletimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz” diye konuştu.