21 mayıs'ta Çerkesya'da ve Çerkesya yurtseverleri

İçimizde yaşama şansını kendi elleri, tırnaklarıyla var etmiş (Gelenekçi değil farklı) ama ayakları yere basan bir düşüncenin, duruşun, Çerkes toplumu içerisinde hayat bulma şansının pek öyle kolay olmadığına inanıyorum.

Çerkesya Yurtseverliği düşünce ve politikası, ulusal var oluş mücadelesinde bende varım diyebilenlerin, fikriyatının birleştiği yerdir kısacası.

Çerkesya Yurtseverleri tanımı dahi Çerkeslerin politikleşmesinin önünü açmıştır.

Çerkesya Yurtseverleri risk almaktan çekinmeden, alacakları risklerin hesabını çok iyi yaparak, hata yapmaktan korkmadan, Çerkes ulusal sorununun çözümü için tüm olanaklarını seferber ederek cesaretle sürdürüyor.

Çerkes kimliğinin daha ete kemiğe bürünmesi, aidiyet ve ulus bilincinin yaratılması biz yurtseverlerin olmazsa olmazıdır!

Çerkesya Yurtseverliği Hareketi’nin Türkiye’nin konjoktürel yapısının bir sonucu olduğunu düşünenlerimiz olsada, fırsatları lehimize çevirmemiz ve bu açılan kapıdan yelkenlerimize bolca rügarı doldurmamız, hatta bu rüzgarı fırtınalara çevirmemiz gerekmezmi?

Çerkesya Yurtseverleri bu yıl 21 Mayıs etkinliklerini Çerkesya'da organize edilen etkinliklerle birleştirerek sadece Türkiye'den değil Ürdün, Suriye, İsrail, Almanya, ve Holanda'dan katılacaklardır.

Zaten vatana daha önce dönüş yapmış yurtsever arkadaşlarımız bu organizasyonun bir parçası. Ve vatandaki arkadaşlar kadar bizde heyecanlanıyoruz…

Bakmayın siz sağda solda ahkam kesen yok şöyle yaparsanız bu böyle olur, sakın bunu şunu es geçmeyin diyen çemberin içi ve dışı ile herkesi hizaya getirmeye çalışanlara, bunlar sadece miadı dolmuş, çok değişik biraz politik biraz karmaşık düşüncelerinin dışa vurumu olanların dediklerine.

Biz yolumuza bakacağız.

Velev ki biz bu sabah müslüman olduk kime ne... Sana ne.

Sağlıklı ve kendisine gerçekten ulusal sorunu dert edinmiş ve düşünen her kişiyi kale alacak, düşünce ve önerilerini değerlendirip beraber dert ortağı olacağız.

Olanaklarımızı zorlayarak, belki ilk değil ama bundan sonra çığ gibi büyüyecek vatanımızla bağlarımızı gelecek nesillerimize aktarmamızı sağlayacağına inandığım, bu organizasyona olabildiğince gencimizle gitmemiz ve bu havayı solumamız gerekiyor.

Adeta gençleri teşvik ve finanse etme kampanyasına dönüştürmemiz gerekiyor. Kurumlarımızın da gençleri finanse edecek katkılar sunarak ve gündemlerine alarak ‘‘21 MAYIS 2015'TE ÇERKESYA'DAYIZ !’’ etkinliğinin daha kitlesel olmasını sağlayabilirler.

Bunun olabileceğini ferdi olarak duyarlı arkadaşlar beyan bile etmeye başladılar sağ olsunlar var olsunlar en doğrusunu yapıyorlar.

Ben bu havayı gençlerimizle beraber solumak istiyorum…

Pihava Uğur

Reyhanlı Çerkes Derneği ‘Adıge Xase’ Başkanı

cerkesyayurtseverleri.com