Kaffed Başkanlar Kurulu ve DÇB Delegeleri Toplandı


Kaffed Başkanlar Kurulu 8 Ağustos Cumartesi günü Gazi Park Otelinde yapıldı. Toplantıya Başkanlar Kurulunun yanı sıra Dünya Çerkes Birliği (DÇB) Başkanı Sohurokue Hauti, DÇB YK Üyeleri Hafıtse Muhammed, Cengiz Gül, Doğan Özen, Ümit Duman ve Kaffed DÇB Delegeleri de katıldı. Dünyaca ünlü şair ve yazar Meşbaşe İshak da toplantıda yer aldı.

Kaffed Genel Başkanı Y.Aslankaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı DÇB Başkanı S.Hauti’nin yaptığı konuşma ile devam etti. S.Hauti konuşmasına Adıgey Cumhurbaşkanı Thak'uşın Aslan, Kabardey Balkar Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Koko Valeri ve Karaçay Çerkesk Cumhuriyeti Başbakanı Karden Murat’ın selamlarını ileterek başladı.

Günümüzün zor koşularında halkımızın sorunlarına çözümü bulmak amacıyla toplantıya katılan herkese teşekkür eden S.Hauti konuşmasında, Rus-Kafkas savaşları nedeniyle halkımızın dünyanın dört bir yanına dağıtıldığını, geçmişi unutmadan, bugünün koşullarına uygun politikalar geliştirerek halkımızın omuzlarımıza bindirilmiş sorunların çözümü için birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra soru cevap bölümüne geçildi. Toplantı süresince sorulan sorulara cevaplar veren S.Hauti, cevapların daha anlaşılır olması için, sorulmuş soruların yazılı olarak gönderilmesi halinde en kısa zamanda yazılı olarak cevaplandırılacağı belirtti.

DÇB heyeti ayrıldıktan sonra toplantıya Başkanlar Kurulu ile DÇB Delegasyonu ile devam edildi. Bu bölümde, 19 Eylül 2015 tarihinde yapılacak DÇB Genel Kurulu değerlendirildi ve delegasyon listesi oluşturuldu.

Toplantının dernek başkanları ile devam edilen bölümünde, yeni yönetime gelen başkanlar dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksun’da 14-15 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan 12.Doğu Akdeniz Kültür Sanat Festivali ele alındı ve son günlerde yaşanan olaylardaki can kayıpları nedeniyle ertelenmesinin uygun olacağı konusunda görüş birliğine varıldı.  21 Mayıs etkinlikleri üzerine görüşmeler yapıldı.

Toplantı sonunda özellikle bayram sonrasında hızla yükselen şiddet ve terör olayları ve de bu olayların bahane edilerek Kaffed aleyhine sosyal medyada yer alan beyanlar konusunda bir basın açıklaması yapılmasına karar verildi.